Мария Цветкова: Ще работим за безплатна детска градина за всички деца

Мария Цветкова

Бюджет 2020 е по-добър в сравнение с настоящия, смята депутат от ВМРО

Комисията по бюджет и финанси разгледа на второ четене парите за Здравната каса, държавното обществено осигуряване и държавния бюджет за 2020 година. Народният представител от ВМРО в ПГ „Обединени патриоти“ Мария Цветкова коментира темата в ефира на България ОН ЕР.

Бюджет 2020 е по-добър в сравнение с настоящия, според Цветкова. Тя смята, че това се забелязва най-вече в сферата на образованието, което е приоритет на сегашното управление и в социалната сфера.

Цветкова определи проблема с детските градини като много голям.

Трябва да се строят повече детски градини. Това е много сериозен и труден въпрос, тъй като и разходите за строеж са огромни. По предложение на „Обединени патриоти“ ще бъде прието да бъдат безплатни детските градини за 5-6-годишните. Това ще покрие около 2/3 от всички деца, които ходят на детска градина. Идеята е в един момент да постигнем бюджет, в който всички деца да ходят безплатно на детска градина, твърди депутатът.

Минималната пенсия се увеличава от 234 на 250 лв. Това е увеличение от около 14-15%.

В момента благодарение на „Обединени патриоти“ ще бъде прието 250 лв. да бъде минималната пенсия, каза народният представител и увери, че ще се търси диалог партньори от ГЕРБ минималната пенсия да достигне прага на бедност до края на мандата.

Относно предложението за незаплащане на първия ден от болничните тя коментира, че разумът е надделял в решението да бъде отхвърлено, но трябва да се въведе контрол и механизъм за такъв.

Минималната работна заплата беше 560 лв., а сега става 610 лева. Вижда се, че бюджетът върви към увеличаване на доходите, каза още Цветкова.

Според нея заплатите в администрацията трябва да бъдат увеличавани според свършената работа.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ