Премиерът Борисов врътна кранчето на администрацията – отряза всички коледни купони, за да се пестят държавните пари

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил да се отменят всички коледни купони в държавната администрация. „Уважаеми колеги, поради разпореждане на г-н Бойко Борисов се отменят всички тържества в държавната администрация“, гласи заповедта, която е спусната до всички ведомства.

Според източници, вчера служители от министерството на туризма са били първите засегнати от нареждането на Борисов. Буквално докато се черпели на крак и доста скромно, разпореждането е било изчетено и всички били помолени да прекратят празненството.

Причината за драстичното решение на премиера е всъщност традиционна и не за първи път – за поредна година Борисов не бил съгласен да се правят излишни разточителства по министерствата и държавните учреждения. Независимо, че кувертите, ако има такива, се плащат от служителите, Борисов не бил съгласен да се разпъват маси и да се празнува, докато има редица проблеми за решаване в държавата.

Както е известно, премиерът Борисов не е почитател на разточителните софри и всеки, който работи с него, знае отлично, че купоните, макар и за празниците, не са му по вкуса и той работи дори тогава. Именно затова и ГЕРБ не правят разточителни пиршества, каквито си позволява последните години Корнелия Нинова за верните й в БСП, не само по Коледа, но и без повод.

Източник: „ПИК“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ