Медсестрите влязоха при Борисов, той ги чака половин час

Бойко Борисов

Медицинските сестри отидоха при Бойко Борисов, който ги покани в 18,30 часа, с близо половинчасово закъснение. „18:50 ч. МС представители на протестиращите медицински сестри все още няма“, стана ясно от публикация на пиара на премиера Севделина Арнаудова. И публикува снимки, на които се вижда Борисов на терасата на кабинета му, както и вътре заедно с трима министри – Томислав Дончев, Кирил Ананиев и Деница Сачева.

Снощи те разпънаха палатков лагер пред Министерския съвет и заплашиха, че ще останат в него, докато не бъдат приети от премиера Бойко Борисов.

Първоначално от пресслужбата на Министерски съвет разпространиха информация, че Борисов кани представители на протестиращите на среща утре, 17 декември, в 10 часа в Министерския съвет.

По-късно от преслужбата обявиха, че премиерът ще ги приеме оке днес в 18,30 часа. Промяната се наложила заради изразеното публично недоверие от страна на протестиращите, че срещата ще се състои.

Протестиращите настояват за реформа в сектора, ясни правила при разпределението на публичните средства, достойно заплащане и по-добри условия на труд.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ