Чудото с малкия борец Емилия, която се роди едва 226 грама удиви всички

Neonatologia-remontirano

В медицинската практика бебетата, които се раждат преждевременно и са с тегло под 400 грама, обикновено не успяват да се преборят за живота си. Но винаги се намира по едно изключение, което всички да обявят за чудо!

Точно такова изключение е и миниатюрната Емилия, която при раждането си е тежала 226 грама, а на ръст е достигала едва 22 см. Това мъничко човече искало да живее толкова много и успяло да се пребори за мястото си под слънцето!

Емилия Грабарчик се ражда в град Витен, Западна Германия. Лекарите я наричат чудо, защото се побирала в една човешка длан, краченцето й било колкото нокът и тежала по-малко от една чушка.

Въпреки факта, че шансът й да оцелее бил едно на хиляда, малкият борец успял да го направи.

Тя била приета по спешност в болница, а след няколко часа с мъжа си трябвало да се съгласят на спешно цезарово сечение, за да бъде спасено бебето в утробата й.

Така на бял свят се появила малката Емили. Баща й Лукас признава, че след като я видял за първи път зад стъклото на интензивното отделение, плакал в продължение на няколко часа.

Малката не натъжила родителите си и бързо започнала да укрепва.

Сега вече е пораснало момиченце и не спира да радва мама и татко. А по размери почти е догонила връстниците си.

Лукас и Сабина вярват, че Бог се грижи за момиченцето им и с него всичко ще бъде наред.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ