В цялата страна ВМРО отбеляза Богоявление и отдаде почит на Христо Ботев

Заснемане

Днес православната църква празнува Богоявление – един от най-големите и най-древните християнски празници. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава Иисус Христос в река Йордан. Ето защо по места структурите на ВМРО организираха различни събития за празника.

Също така днес се навършват и 172 години от рождението на поета и революционер Христо Ботев. Структурите на ВМРО в цялата страна се включиха в официалните тържества и почетоха паметта на един от големите герои на България – Христо Ботев.

София

Традиционно градската и младежката организация на ВМРО в столицата поднесоха цветя пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина. На официалното честване присъстваха депутатът в ПГ на „Обединени патриоти“ Мария Цветкова, общинските съветници Владимир Митов и Михаил Петров, както и много членове и симпатизанти на Организацията.

Бургас

Бургаската структура се включи в официалните чествания по повод рождението на Христо Ботев. Поднесоха цветя, като бяха водени от общинските съветници Георги Дракалиев и Николай Стоянов.

Варна

172-годишнина от рождението на символа на революционната борба – Христо Ботев бе почетена от ВМРО – Варна с поднасяне на венец. Преклонените глави засвидетелстваха безкрайното уважение към творчеството и борбата на патриота, чиято сила обединява всички българи.

На този ден се празнува и един от най-големите християнски празници – Йордановден или Богоявление, на който традицията повелява Светият кръст да донесе здраве, на онзи който го извади от ледените води. Трета поредна година щастливецът в надпреварата е Александър Николов на 27 години, бивш плувец от СК „Черно море“. Пожелаваме на Александър и на всички именици здраве и благоденствие през новата година, споделиха от ВМРО – Варна.

Троян

В с. Балканец Областният председател на ВМРО – Троян Даниел Сираков и Радослав Чолаков се хвърлиха в ледените води на р. Кнежа за кръста, който бе хвърлен от отец Калин. В оспорвана битка кръста бе изваден от Радослав Чолаков. На хвърлянето на кръста присъства и заместник областния управител на Ловеч Бойко Пъдарски.

Враца

Врачанската структура благодарение на кмета от ВМРО Красимир Петров и подкрепата от Организацията, в с. Лиляче за първи път бе отбелязан празника Богоявление. Победителят в борбата за кръста бе Росен Петков. На събитието присъства народният представител от ПГ на „Обединени патриоти“ Красимир Богданов, общинските съветници Красимир Ангелов и Момчеил Янков и членовете на партията. ВМРО ще продължи да възстановява и поддържа българските традиции, обещаха организаторите.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ