Кметът на Пловдив Здравко Димитров развърза възела с транспорта в града

Здравко Димитров

До две седмици технически специалисти от „Индра Системас“ ще направят одит и ще представят предложения за решаване на кризата с модернизацията на транспорта в Пловдив. Това стана ясно на пресконференция на екипа на кмета Здравко Димитров, в която участваха и зам.-кмета по транспорта Тодор Чонов и Борислав Кръстев, който е подписал протоколите за „успешно“ въвеждане на новата система, по време на управлението на Иван Тотев.

На среща по-рано днес, от ръководството на испанската фирма изпълнител на проекта за 20 милиона лева за първи път са научили за редица проблеми и неизправности по уж отлично изпълнения от тях транспортен проект. Според кмета Димитров, основният пропуск досега е била слабата комуникация между българските представители на фирмата и техните колеги в Испания. С установените днес директни контакти, се разкрива бърза писта за комуникация и тя ще бъде интензивна и на адекватно ниво. Оказва се, че в мандата на Иван Тотев са премълчавани големите дефекти по софтуера и инсталираните устройства, което се отрази в абсурдно четиригодишно забавяне и пълен хаос с функционирането на електронните съоръжения. Изпращани са имейли, на които с месеци не е даван отговор, нещо, което повече няма да бъде допускано.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ