Румен Христов предрече пълен мандат на правителството и даде зелена светлина за коалиция ГЕРБ-СДС на следващите избори

румен христов

Лидерът на СДС Румен Христов коментира трусовете в държавата във връзка с ареста на бившия екоминистър Нено Димов заради безводието в Перник, както и вотът на недоверие към кабинета.

Той напомни, че не за първи път има водна криза в България и припомни 1993- 1994 година, когато язовир Искър е бил изпразнен. Според него има ненаучени уроци.

По думите му ВиК-тата трябва да се дават на концесионери, както е направено в София, независимо дали „Софийска вода“ е най-добрата в тази област, или не е.

„Факт е – държавата е лош стопанин“, заяви Христов пред България он еър и зададе въпроса: „Има ли едно държавно предприятие, което да се е справяло добре?“

Относно това каква е вината на Нено Димов, в тази връзка той обясни, че да си министър е много рисковано. Според него по някой път се струпват толкова много документи, че дори не могат да се изчетат и затова трябва да се разчита на администрацията. „Ние имаме администрация обаче като в Гърция, която е с 10 милионно население“, напомни Христов.

„Със сигурност има много виновни, ще се стигне до истината, тя е важна за опозиция и за управляващи“, каза лидерът на СДС.

„Много е трудна сега задачата на новия екоминистър Емил Димитров – Ревизоро. Аз го познавам отдавна, той ме е ревизирал дори“, разкри Румен Христов.

„Мандатът на правителството ще се изкара. Остава още година и малко до провеждане на редовни парламентарни избори“, смята той.

На въпрос има ли възможност за бъдещо партньорство с ГЕРБ, Христов отговори, че е възможна тази формула. „Показа се, че тя е успешна, но всичко зависи от договорки“, заключи политикът.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ