До 2 дни повече отпуск за непушачите, предлагат патриотите

Александър Сиди

С тази добавка, която внасяме даваме възможност на работодателите да дават на своите работници непушачи допълнителни два дни платен отпуск, каза в кулоарите на парламента народният представител от „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

С тази промяна на закона патриотите се опитват да поощрят непушачите и да допълнят забраната за пушене на обществени места.

Пушачите излизат в нетегламентиранана почивка за да пушат за по 15 мин., дори по час за деня, а непушачите са поставени в дискриминационна обстановка. Затова смятаме, че служителите, които не пушат заслужават допълнителен отпуск до два дни, отбеляза още Сиди.

В поправката е отбелязано още, че ако един пушач не пуши на работното си място, то той също би могъл да се възполва от допълнителни два почивни дни. Следенето на служителите се случва строго индивидуално за всеки работодател. Има карти за достъп до стаи за пушене, има камери и т.н., каза още Александър Сиди.

Като представител на ВМРО, Сиди не пожела да коментира предложените от Валери Симеонов промени в закона за хазарта. Законопроектът, който предвижда одържавяване на частните лотарии, ще бъде разгледан извънредно днес от 14,30 ч в парламентарната финансова комисия.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ