Антоний Гълъбов срина БСП със земята: Само крещят, рейтингът на Радев пада стремглаво

Румен Радев

Опозицията е само креслива, това е големият проблем. В случая с БСП имаме само панически ситуативни реакции, опит да се радикализира всяка ситуация. Това заяви социологът доц. Антоний Гълъбов след поредния, четвърти неуспешен вот на недоверие, внесен от БСП срещу кабинета „Борисов 3“.

„Опозицията загуби теста за това как да се направи това, което изглежда почти задължително в тези условия, и как едновременно с това да се гради образ на политическа и управленска алтернатива. БСП не успя да се справи с тази задача“, допълни той в интервю за „Марица“.

„За съжаление се наложи впечатлението, че вотът на недоверие беше по-скоро кампания в рамките на предизборната битка вътре в БСП, отколкото стремеж за предлагане на решения на сложния проблем във ВиК сектора на България. Това допълнително олекоти влиянието на вота“, завърши темата доц. Гълъбов.

„Рейтингът на президента се движи надолу с устойчив темп, тъй като той все повече се възприема като политическо лице, а не като държавник. В това отношение е напълно естествено рейтингът му да се ориентира към равнище на подкрепа за политически лидер“, анализира политологът.

„Виждам, от една страна, опит за политизиране – БСП и други политически говорители се хвърлиха да бранят президента, без всъщност да става дума за това. Реално погледнато, нещата започнаха пак от държавния глава, още когато се обсъждаше процедурата за избор на главен прокурор“, каза още той по темата за сблъсъка между Румен Радев и Иван Гешев.

„Главният прокурор има всички основания да се обърне към Конституционния съд и самият факт, че КС веднага образува дело по искането на Иван Гешев, показва, че има достатъчно аргументи за това. Освен всичко останало никой никъде не е казал, че главният прокурор ще иска имунитета на действащия президент“, изтъкна Гълъбов.

„Очаквам през пролетта отчасти този интензитет да спадне, най-малкото защото полезните ходове от страна на опозицията започнаха да се изчерпват. Със сигурност, ако няма съществена промяна в ръководството на БСП на предстоящия им конгрес през април, партията ще продължи да се държи по този начин. Но това означава, че ще намаляват шансовете да постигне нещо повече от досегашните си резултати. Очаквам, че след като минат изборите в БСП, там ще настъпи малко по-спокойна атмосфера“, прогнозира доц. Антоний Гълъбов.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ