Валери Симеонов разкости президента след днешната му реч

валери симеонов, мариана николова

Президентът Румен Радев обяви, че сваля доверие от правителството. Той си позволи да говори за някакво обединение, което да сложело край на законно избраното правителство и да призове към към преврат.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов, който е част от това управление, а не отдавна беше и вицепремиер в кабинета „Борисов 3“ коментира създалата се ситуация по следния начин:

„Не е дал той доверие на това правителство, за да го сваля. Има си Конституция и да се запознае с нея. Като цяло едно такова изявление звучи комично. 

Правителстовото не съществува в резлутат на неговото доверие, а на това на избирателите. Такава е волята на избирателите, такова е разпределението в парламента, такъв е и механизмът за съставяне на правителството. 

Все пак да не забравяме, че правомощията на президентската институция в България са доста ограничени, по-скоро до представително-парадни мероприятия и според мен Конституционния ред е такъв и съгласно Констутицията правителството се формира с решение на Народното събрание.

Ако смята, че трябва да има предсрочни избори да го каже в прав текст, а не да прави такива общо оперетни изявления“.  

„ПИК“


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ