Главният прокурор Иван Гешев за изгонения от САЩ за корупция съдия: Питайте Лозан Панов

Лозан Панов

Съдия Андон Миталов и семейството му, бяха обявени за персона нон грата от САЩ. Изявлението направи лично държавният секретар Майк Помпео.

Именно Миталов е корумпираният българин, обявен от посланик Херо Мустафа, че ще получи забрана да влиза в САЩ. Съдията се прочу, след като пусна обвинения в шпионаж Николай Малинов да отиде при Владимир Путин в Русия.

Изявление по темата направиха и от прокуратурата.

„По повод множество запитвания от медиите във връзка с публичното оповестяване от Държавния департамент на САЩ на името на българския съдия Андон Миталов за участие в „сериозна корупция“, главният прокурор на Република България Иван Гешев призовава средствата за масова информация да отправят запитванията си към председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов в качеството му на председателстващ Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС)“, се казва в официална позиция на прокуратурата, която незнайно защо е намесена в целия случай.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ