Прегръдка в парламента, Валери Симеонов и Николина Ангелкова се сдобриха

Валери Симеонов

Министърът на туризма Николина Ангелкова и лидерът на НФСБ Валери Симеонов изненадващо се сдобриха. Това показа участието на двамата в последното заседание на Комисията по икономическа политика и туризъм, предава „Флагман“.

Там бяха гласувани на второ четене промени в Закона за туризма.

Присъствието на Ангелкова и Симеонов, който от няколко месеца е член на Комисията, предполагаше пореден сериозен сблъсък между тях.

Двамата са в конфликт от няколко години, свързан основно с разлики във вижданията им за летния туризъм.

От НФСБ дори подаваха сигнали в прокуратурата срещу министърката.

Изненадващо обаче на заседанието в сряда спор нямаше изобщо. Валери Симеонов не апострофира нито веднъж Ангелкова и не атакува туристическото ведомство по нито една точка, въпреки че законопроектът е твърде обемист и поне привидно има достатъчно материал за кавги.

Отпор имаше частично само от представители на БСП.

Председателят на Комисията Петър Кънев също положи старание заседанието да протече максимално оперативно, като призова изказванията по текстовете да бъдат оставени за пленарна зала.

Най-голямата изненада обаче дойде накрая – след приключване на гласуването.

Тогава Николина Ангелкова поиска думата и обяви: „Аз ще кажа само едно – благодаря на вас, народните представители, за подкрепата по Закона за туризма. Искам също така лично да благодаря на г-н Симеонов за диалога и за съвместната работа в рамките на работната група, за да се изчистят текстовете по Закона за туризма.“

Лидерът на НФСБ, който е депутат от „Обединени патриоти“ и зам.-председател на парламента, реагира сдържано, като леко се подсмихна.

В думите на Ангелкова обаче нямаше ирония. Това се доказа секунди по-късно – след приключване на заседанието, когато министърката стана, отиде на крака при Валери Симеонов и му подаде ръка. Той откликна, двамата се здрависаха, след което поговориха за около минута-две в компанията и на други лица с явно приповдигнато настроение от добре свършената работа.

Настроението в компанията на Ангелкова и Симеонов бе приповдигнато. Депутати коментираха, че са останали много изненадани от случилото се.

Стоплянето на отношенията между Симеонов и Ангелкова най-вероятно е станало при обсъждането на законопроекта на второ четене в работната група.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ