Кървава война в БСП, една сюрия мъже скачат срещу Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

Официално Кирил Добрев и Корнелия Нинова се изправят един срещу друг в борбата за лидерския пост. Това става ясно от информация на БСП до медиите за имената на номинираните, които ще се борят да оглавявят соцпартията на предстоящия конгрес.

Освен тях двамата номинирани са още няколко мъже, които да се преборят с Нинова. Спряга се името на Георги Свиленски, който Нинова направи зам.-председател на ПГ на БСП и е бивш съпруг на президентшата Десислава Радева, но е вероятно той да се откаже в полза на своята лидерка.

Друго знаково лице е Валери Жаблянов, който отдавна е в тиха война с Корнелия Нинова, след като тя го изрита от всички важни постове, само не успя да се отърве от него като депутат.

Следващ в списъка е Красимир Янков, единствения до момента, който ясно е заявил, че има претенции и сили да оглави партията. Номиниран е и лидерът на столичното БСП Калоян Паргов.

Не по-малко интересна е номинацията на бившия депутат Атанас Мерджаков, последван от останалите от вътрешната опозиция Костадин Паскалев, Борислав Гуцанов и Георги Гергов. Последните водят открита война срещу диктатурата на Нинова, която тя налага в партията и не пестят критики към нея.

Най-опасна обаче за Корнелия Нинова е кандидатурата на Кирил Добрев. Той е сочен за нейна дясна ръка, но както изглежда, соцлидерката е решила да си я отреже, след като започна тотална чистка на хората близки до Добрев. Интересен факт е обаче, че структурите на партията и членовете може би са именно под неговия контрол. Причината е, че като организационен секретар в партията, а на миналите избори и като шеф на предизборния щаб, Добрев е успял са окопае доста добре сред членската маса, нещо което не може да се каже за Корнелия Нинова, която е заета предимно да води вътрешно партийни войни и да гони неудобните й хора.

Като допълнение към драматичната ситуация, която се очертава за Корнелия Нинова, според отлично осведомени източници, Добрев е човекът който с едната ръка гали Нинова по главата, а с другата се здрависва с вътрешна опозиция. Всички изброени имена на кандидати са от силни по-силни, на фона на отслабеното влияние и истериите на Корнелия Нинова, която прави грешки след грешки, а откакто е лидер на партията успя да спечели само президентските избори и то по случайност, защото хората се подведоха по ореола на един генерал, на който обаче маската му бе свалена.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ