Тежка спецакция, заловиха двама от най-опасните бандити в страната

Арест

Двама от най-опасните родни бандити – Иван Ценков – Турчина и Димитър Цанов – Митко Испанеца, са арестувани след спецакция, съобщават колегите от „БЛИЦ“

Крими фигурите са заловени за множество престъпления и в момента се намират в ареста в Пловдив.

Турчина и Испанеца са легендарни обирджии с дебело досие в полицията. Те са свързвани и с други престъпления. Ценков е сочен за лидер на бандата, в която се подвизават още Димитър Симеонов – Митко Черния и Мишо Коня.

Митко Испанеца е стар познайник на полицията. През 2015 година той е арестуван в Гърция за серия от взломни кражби в южната ни съседка за хиляди евро. Черния е действал със съучастниците си Брано Дебелия, Ушатия и Добри. в Гърция той е осъден на 2 години затвор. Тази година Испанеца се е върнал в България след излежаване на присъдата и само след 4-5 месеца крими героят се замеси в ново престъпление.

През 2017 иодина Испанеца, Вальо, Иван Турчина и Мишо Коня бяха зрелищно арестувани в столичния квартал „Люлин“, минути след като бяха пребили чужденец в „Илиянци“ и му задигнали 100 000 лева.

Митко Черния пък е свързван с отличането на сина на бизнесмена Тони Златков – Адриан. Твърди се, че Черния снабдил колата за похищението срещу младежа.

Очаква се в най-скоро време да бъдат гледани мекрките за неотклонение на дватама бандити и те да бъдат оставени за дълго в ареста.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ