Отнеха 6 деца от безхаберна майка в Монтанско, едва не ги изгорила всичките

село септемврийци

Социалните са отнели 6 деца от самотната им майка в монтанското село Септемврийци, предаде BulNews.

Децата са били изведени от дома им на 4 февруари. Служители на отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ в Лом са извършили проверка на къщата, в която са живели малчуганите заедно с майка им Надя К.

Проверката е направена след получен сигнал от жители на селото, според който децата са отглеждани в изключително лоши хигиенно-битови условия.

Социалните служители от крайдунавския град не коментират официално случая.

Преди няколко дни малчуганите едва не са загинали при пожар в дома си. Тогава майка им ги оставила сами в къщата, като там е имало запалена свещ, от която тръгнали пламъците. Съседи видели излизащия дим от къщата и веднага се притекли на помощ, така спасили децата от сигурна смърт.

Бащата на хлапетата е починал преди около 4 месеца от рак. Докато мъжът е бил жив и здрав, е правел всичко възможно да се грижи добре за семейството си. Редовно е събирал билки за продан, с парите от които изхранвал домочадието.

След смъртта на бащата обаче нещата се променили коренно. Майката не полагала никакви усилия в отглеждането на децата си, от които най-голямото е на 11 години, а най-малкото е бебе на няколко месеца. Тя не работи и разчита само на социалните помощи и пенсията, според запознати.

„Надя не се прибира в дома си, постоянно ги оставя сами. Много често, минавайки покрай къщата, ги чуваме как плачат. Хората от селото им помагаме с каквото можем. Давали сме им дрехи и храна, но това не можеше да продължава“, разказват техни съседи.

В Септемврийци се носят слухове, че нехайната майка има връзка с по-възрастен мъж. Тя постоянно се мотаела в центъра на селото и молела минаващите за мобилен телефон, от който да му се обади.

„Въпреки даренията на дрехи, децата винаги са били голи и боси. Жалко е деца да се отделят от майка им, но в случая това беше единственото спасение за тези невинни същества“, споделят разочарованите хора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ