Гешев: Дребни и социално слаби бизнесменчета като Домусчиев и Ковачки да не ми дават акъл!

Иван Гешев
Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев дава акъл накъде да гледаме. Премиерът Борисов кой да размаже и кой да не размаже. Разни дребни бизнесменчета и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Политици като Каракачанов и Корнелия Нинова се упражнават върху прокуратурата. Препоръчвам им да не си правят вятър на устата.

Това заяви в ефира на Нова ТВ главният прокурор Иван Гешев, който в момента е в Чирпан заради акция срещу битовата престъпност.Искам категорично да заявя, че  никой не може да казва на прокуратурата какво да прави или да не прави. Ние няма да участва в дребни политически игрички и бизнес игрички, ще гоним до дупка бандитите.  Ние сме независима институция, знаем какво трябва да свършим. Знаем, че срещу нас се обединяват бизнесмени, политици и обикновени крадци, но знаем, че  гражданите искат от нас ред, законност и справедливост.Искането до Обединените арабски емирства за екстрадицията на Васил Божков е изпратено в електронен вариант още в събота, а днес ще бъде изпратен и хартиен вариант. Това допълни Гешев пред БНТ. 

„Изненадва ме, че е бил задържан 20 дни, в тези държави практика е да не се задържат милиардери. Обикновено им се взимат паспортите и им се забранява да напускат страната. За мен е учудващо, че беше задържан 20 дни в арестите в ОАЕ. Оттам нататък това няма никакво отношение към екстрадицията. Ние имаме намерение да го изправим пред българския съд, както са изправени Миньо Стайков, Баневи, Арабаджиеви“, обясни той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ