ГЕРБ със зловеща декларация срещу Радев: Паразит, аматьор, лидер на партийна агитка

Тома Биков

ГЕРБ призова президента Румен Радев да се извини за поругаването на паметта на Васил Левски. Това заяви в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков. 

Коментарът беше във връзка с вчерашното напрежение при паметника на Апостола на свободата.

„Настояваме Радев да се извини за безпрецедентния гаф, в който въвлече президентската институция и по този начин принизи до нивото на маргинална партийна агитка. Не искаме извинение за себе си, а за всички онези, които пазят спомена за националните ни герои и продължават онова, което беше започнато от Левски“, каза още той.

„Поругаването на паметта на Васил Левски от страна на държавния глава е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране“, разкри Биков.

„Вчера Румен Радев премина граница, от която няма връщане назад. Вместо да изпълнява задължение на президент на всички българи, той прие да бъде тартор на партийна агитка. За ГЕРБ той ще остане такъв докрая на мандата си. Вместо обединител на нацията, президентът се превърна в разединител на народа, който паразитира върху най-светите реликви на българската национална памет“, коментира депутатът от ГЕРБ.

„Това е обидно и недопустимо за всички онези, които искат да живеят в чиста и свята Република“, допълни още Биков.

„Категорични сме, че нито една партия, нито една институция, нито един политически деец няма право да приватизира, обсебва и поругава българската национална памет и нейния най-ярък образ в лицето на Левски. Призоваваме всички отговорни политици и парламентарните групи в 44-ото Народно събрание остро да се разграничат от политическите злоупотреби с паметта на Апостола и да осъдят недостойното поведение, на което станахме свидетели вчера“, каза още той.

Тома Биков заяви още, че България не е учебна площадка за политически аматьори. „България е Родината на Левски и Родината на всички онези, които я обичат и са готови да работят за общото благо“, завърши депутатът от ГЕРБ.


One comment

  • Съгласен

    20.02.2020 at 10:06

    Само така ! Радев е негодяй, който злоупотребява със заемания пост !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ