Ето ромът, който обяви детенцето в Пазарджик за мъртво! Написал е и: Българи пукнете!

кретен

Блогърът Gibo Baby, който открадна снимката на 7-годишната Гери* от Пазарджик и обяви детето за мъртво в измислена история, която публикува в социалната мрежа е добре познат на полицията.

Запознати свързват Gibo Baby със 17-годишния циганин Гилберт Стефанов от Лясковец, който от няколко години трайно пребивава при майка си в Германия. Ромът дори имал наглостта да заплашва със съд бащата на момиченцето, закъдето му вредял на имиджа. След това обаче го ударил на молби да не го съди.

Гилберт Стефанов е разследван и за обиди и насаждане на етническа омраза. Делото през 2019 г. е водено от Окръжната следствена служба във Велико Търново.

Разследването било образувано в Горна Оряховица след множество сигнали на възмутени потребители на социалните мрежи от цялата страна, които гледали скандалния му клип.

В него блогърът заявява: “Вие, българите, трябва да умрете. Да се заколите. Дано пукнете.” И реди псувни.

За бруталните изцепки законът предвижда наказание от 1 до 4 г. затвор, глоба от 5 до 10 хил. лв., както и обществено порицание, но тъй като извършителят е непълнолетен, той можел да получи до 3 г. лишаване от свобода.

Според прокурори Гилберт специално се прибрал в България, за да бъде разпитан и с готовност съдействал на разследването. В крайна сметка следственото дело било прекратено и на мургавия блогър били определени възпитателни мерки по Закона за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Гилберт се извинил публично и заявил, че го е направил заради лайкове във фейсбук.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ