Александър Сиди, ВМРО: Подкрепяме протеста за достоен живот на медицинските сестри, но не и този в нарушение на обществения ред

Александър Сиди

Протестът на медицинските сестри

Всяка една законна форма на протест е приемлива. Всяка една форма на протест, която не нарушава обществения ред, защото сградата на Народното събрание е обществена сграда. В нея има работно време – след работно време тези жени няма какво да правят там. Второто, което е – търсят среща със здравния министър, а аз, доколкото съм запознат с управленския модел – здравният министър стои в здравното министерство, а не в сградата на бившия партиен дом. Така че публичността, която се търси чрез такъв тип действия, според мен е неприемлива. Протестът за един достоен живот – категорично сме „за“ – трябва да търсим решение на въпросите, които поставят тези жени, защото заплатите в този сектор са изключително ниски. Само че да блокираш една сграда, въпреки че знаеш, че министърът няма да дойде, е неприемливо.

Това каза в ефира на ТВ Европа народният представител от ВМРО в ПГ на „Обединени патриоти“ Александър Сиди.

Протестът с исканията е едно, а действията им са съвсем различно нещо, защото в историята има много случаи, при които са вършили глупости, но никога не са били добре разбирани в обществото, както се стана и със случая с медицинските сестри. Да висиш на прозорците и отдолу да те снимат камерите е много пиарско, смята депутатът.

Аз имам забележки напоследък към работата на НСО и към други случаи. Според от службата не се намесиха адекватно – трябваше да обезопасят сградата още в четвъртък след края на работното време, допълни той.

Доколкото разбрах от решението на правителството – няма да се преговаря с тези сестри, а със съсловните организации, защото от това, което чух, те не представляват някои от тези организации, коментира още Сиди.

Коалиционните отношения с ГЕРБ

Отношенията ни са такива, каквито са от началото на мандата. Няма рязка промяна. Имаме разговор по политики и ние настояваме за своето, тя за тяхното, но съответно те са по-голямата партия и имат основания да бавят различни политики, за които сме се разбрали. Онези теми, които нас ни вълнуват – доходи, сигурност на българските граждани – се надяваме, че до края на мандата ще бъдат изпълнени. Нещото, което „виси“ все още, е т.нар. Концепция срещу циганизацията. Но се надявам, че нашият вицепремиер Каракачанов ще успее да я договори с коалиционните партньори, коментира Александър Сиди.

Военните имоти

Може би в Столичния общински съвет няма достатъчно интересни теми за дискутиране за нашите бивши коалиционни партньори от „Атака“, че решиха да говорят по темата с разпродажбата на имоти от военното министерство, с шега посочи народният представител от ВМРО.

Много се радвам, че от „Атака“ поискаха изслушването в Народното събрание на г-н Каракачанов, защото ясно се видя, че това е целенасочена политическа атака, която няма да успее. Справката е изключително ясна. В началото на 21 век са продадени 300 имота, срещу 6 за целия мандат на Каракачанов. Така че обяснението как бил продавал острови и архипелази е абсурдно, категоричен е Сиди.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ