ВАЖНО! 11 съвета как да опазим бабите и дядовците от коронавируса

Коронавирус

Животът вече не е същият. Дори и да умрем всички от коронавируса, живеенето с мисълта, че всичко е окей и ще отмине, не е проява на здрав разум.

Бодряческите твърдения, че китайският коронавирус не е по-смъртоносен от сезонния грип, са пълни глупости, дължащи се на системни пропуски в образованието по математика, каквото имат почти всички българи. Ако смъртността от сезонния грип е 0,1-0,3%, от коронавируса е между 3,5% и 8% в Ломбардия, което не е два процента повече, а близо 4000%. Затова пазете бабите и дядовците.

Не ги пускайте да ходят никъде – по пенсионерски клубове, аптеки и особено джипита. Чакалните пред болничните кабинети са може би най-опасното място, защото те са тесни, има много хора и е много вероятно да има и някой заразен.

Вече не е нужно безкрайното заверяване на рецептурните книжки – ще важат рецептите до края на годината.

Не им позволявайте физически контакт – здрависване, целувки и прегръдки

Избягвайте посещенията на много хора. Достатъчно е един от семейство да им носи продукти, но не да ходите цялата фамилия и особено малки деца. Те всъщност са най-рискови за пренасяне на заразата.

За хроничните заболявания да контактуват по телефона с лекарите си. Знаем, че те не са много отзивчиви по телефона, но сега са длъжни да го правят.

Да спрат с плащането на сметки, засичане на водомери и други комунални баналности.

Да не влизат в градския транспорт по никакъв повод.

Да си правят разходки в парковете по безлюдни места.

Ако има как, направете им банкова карта, за да си получават пенсията безконтактно.

Запасете ги с лекарствата за хронични болести – нека имат поне за месец.

Купувайте храни по на едро, за да не се налага непрекъснато обикаляне по магазини. Без да има презапасяване, но вместо половин хляб вземете им три и така няма да се налага да излизат цяла седмица.

24 часа



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ