От последните минути! Любим български град пламна с COVID-19! Болният се върнал от Банско

Коронавирус, София

Първият случай на гражданин от Троян с Ковид-19 е установен, съобщи д-р Цветомила Дудевска, шеф на белодробната болница в планинския град. Заразеният е в инфекциозното отделение на ловешката болница. Установени са всичките му контакти.

Става реч за млад мъж, който не е напускал страната, но май е работил като ски инструктор в Банско.

Кметът на Троян Донка Михайлова незабавно свика по спешност оперативния щаб. Затягат се мерките при търговията със зеленчуци и автобусните превози. Специално внимание ще се отделя на възрастните хора с молбата да останат вкъщи. Община Троян създава организация те да получават храна вкъщи. Чрез доброволци да се снабдяват с хранителни продукти и лекарства.

„Не ми се вярваше, че ще трябва да го напиша, но се случи. Има регистриран троянец с COVID 19. Стана както не сме го очаквали – млад троянец, работещ другаде в страната. Контактните ни съграждани са установени и карантинирани. Оперативният щаб, който приключи току що, реши да наложи строги мерки. Какво ще се случи от тук нататък зависи от нас. Ние, троянци, сме кораво племе. В трудни моменти се справяме. Вярвам, че ще се справим и сега, независимо от цената. Всъщност от тук нататък цената е една – човешкото здраве и човешкия живот. Цена, в името на която, си заслужава всичко“, написа в профила си във фейсбук кметът Михайлова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ