Спешен закон: Тежка глоба и пробация за лекари, които отказват да работят с болни от коронавирус

3

Пробация от една година или глоба от триста до хиляда лева за медици, които са отказали помощ на болни и родилки по време на епидемията без да имат основателна причина. Това са част от промените, които парламентарната правна комисия прие днес с 15 гласа „за“ и 7 „въздържали се“ в проекта на закон за извънредното положение.

Не е уточнено обаче основателна причина ли е липсата на качествено предпазно облекло!?

Извънредното законодателство обединява всички мерки взети досега от управляващите, както и някои нови правила. В него изрично се забранява на търговските обекти извън аптеки, хранителни магазини и банки да работят по време на пандемията. Влиза и забраната децата да посещават часове в училищата, както и да се затворят детски градини и тн.

Още преди заседанието на комисията Българската стопанска камера и омбудсмът са изпратили становища, че подкрепят мерките, които са записани в законопроекта, съобщи шефката на парламентарната комисия Анна Александрова. По време на дебатите пък се разбра, че от парламентарните групи единствено БСП не подкрепя предложенията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ