Спират онкоболни за „Софиямед“, за да се лекува на спокойствие олигархът Домусчиев

кирил домусчиев

Онкоболна жена не е била допусната да си направи скенер в „Софиямед“, защото там вече се лекувал болният от коронавирус олигарх Кирил Домусчиев.

Това разкри пред „Фрог“ Георги Георгиев, който пусна сигнал до прокуратурата за демонстративно нарушеното от мултимилионера извънредно положение.

„Неговите действия са в противоречие по категоричен начин на правилата, които бяха въведени заради  извънредното положение. Ние научихме за Кирил Домусчиев от една жена, която е онкоболна и е трябвало да си направи скенер във въпросната клиника. Отложили са го заради предприетите мерки заради Домусчиев. Представете си колко хора са пострадали по подобен начин заради този лукс, позволен само за хора като Домусчиев.  Този пример е пореден за това, че за едни може, а за други не може. За хората е дадено да се лекуват във Втора градска, която наподобява гробница, а само  „богопомазаните“ в частни клиники. За нас се очертава затвор, защото това са мерките, които засега виждаме. За такива като Домусчиев, частни клиники, до които достъпът се ограничава, защото те  са там. Това е безобразие, като се има предвид, че самите лекари от Втора градска казаха, че имат само два апарата за обдишване, единият от които никога не е работил“, категоричен е Георгиев.

2 comments

 • Тотьо Генов

  19.03.2020 at 15:18

  И аз се притеснявам, защото там ми е личния лекар, там са ми кардиолог, пневнолога, очния и за диабета!
  На ТЕЛК трябва да минавам другия месец!
  Аз съм за сърдечна трансплантация с ХООБ и диабет тип 2.

  Reply

  • Анонимен

   22.03.2020 at 2:12

   Защо не го преместят в Вма, а София мед да се дезинфекцира и отвори за всички, които имаме лични лекари там и ползваме другите специализирани отделения и лабораторията, ренгена и др.?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ