Георги Първанов дава хотела си в Кюстендил на медици

Георги Първанов, Владимир Путин

Георги Първанов и семейството му са решили да се включат в благотворителните кампании за набиране на средства за българските медици на първа линия в борбата с коронавируса, отдавайки за безплатно ползване 5-звездния си спа хотел в Кюстендил на лекари, съобщава Ретро.бг.

Луксозният комплекс е собственост на по-малкия от двамата синове на бившия президент – Ивайло, както и на сестрата на зам.-шефа на БСП Кирил Добрев – Мариана, писаха в медиите. „Във връзка с усложнената ситуация в страната спа хотел „Стримон Гардън“ ще предостави безплатно настаняване и хранене на всички медицински и здравни лица, които не са жители на град Кюстендил, но ще бъдат ангажирани с предоставянето на медицински и здравни услуги във връзка с евентуални случаи на Ковид-19. Солидарност и човечност преди всичко!“, информираха от ръководството на хотела, който търпи тежки финансови загуби заради анулирани резервации за планираните почивки на стотици хора около Великден и Гергьовден.

Първанов-младши и сестрата на Кирил Добрев купиха струващия според официални оценки 7,5 млн. лева луксозен хотел през 2015 г. Платената от тях цена бе 207 хил. лева, разказа тогава в свой репортаж Би Ти Ви. Обяснението за ниската сума на новоизлюпените бизнесмени бе, че поемат и дълговете за около 3 млн. лева. Дори и с тях обаче разликата между задължения и активи е на плюс около четири милиона, коментираха тогава с недоумение сделката финансисти.

Хотел „Стримон“ е известен в региона като „Перлата на Кюстендил“. Разположен е в центъра на града върху парцел с площ от 3899 кв. м. Сградата е на четири етажа и разполага с луксозни стаи и апартаменти, басейн, спа център и фитнес. Цените на нощувките започват от 157 и достигат до 184 лева в зависимост от екстрите, които включват.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ