Шефът на „Подкрепа“ за завърналите се българи от чужбина: Когато видяха дебелия

Димитър Манолов

Любопитен коментар направи президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов за българите, които се завърнаха в родината си заради световната криза, предизвикана от пандемията с коронавируса. Провокиран от водещата на сутрешния блок на БНТ, че така работната ръка у нас се увеличава, той си каза пиперливото мнение едно към едно, без да се съобразява с ранния час и аудиторията.

„Аз имам друго мнение за тези хора. Върнаха се, когато видяха дебелия…“, отсече Димитър Манолов.

„Днес е един по-различен 1 май. Вместо да бичи рок в парка, ние седиме и гледаме“, заяви той.

На празника на труда той отбеляза, че „ако ги няма хората с двете си ръце, сме за никъде“. Според президента на синдиката ситуацията с безработицата в момента не е чак толкова тежка, но трудностите продължават – затворени са цели сектори. Особено сериозни са проблемите в земеделието, смята Димитър Манолов.

Секторът се нуждае от преосмисляне на механизма на преразпределение на европейски помощи, а производителите са тези, които е хубаво да си научат урока и да си помагат взаимно, коментира президентът на „Подкрепа“. Той отбеляза, че мярката 60 към 40 дава добри резултати, но голямата забележка на синдиката е, че парите не се дават директно на работниците, което отваря възможности за злоупотреби. Димитър Манолов припомни на хората, че неплатеният отпуск се ползва по тяхна инициатива. Същото важи и за платения. Президентът на „Подкрепа“ лансира и още една идея, като я мотивира с личен пример – пуснал майките, работещи в синдиката в служебен отпуск.

А иначе синдикалистът е доволен, че кризата е изяснила необходимостта и важността на работната сила. Колкото и коли да има един бизнесмен, без хората не може, по думите му. „Скъпи капиталисти, не можете да ядете пари, трябват ви хора“, обърна се Димитър Манолов към бизнеса и изтъкна, че трябва да си научим урока. „Не може да се живее за единия търбух“, коментира още президентът на КТ „Подкрепа“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ