Какво им става на щъркелите в Пловдив? Има минимум по пет гнезда с птиците, които не престават да…(СНИМКИ)!!!

пловдив стария град

Рекордна популация на щъркели се отчита през тази година в пловдивско. Във всяко населено място около областния град има минимум по пет гнезда с птиците, които не престават да се множат. Заради благоприятното време това лято много малко са новоизлюпените щъркелчета, които не успяват да оцелеят, предаде trafficnews.bg.

Хората от село Старо Железаре се хвалят, че тази година броят на птиците е голям. Гнездата по уличните стълбове непрекъснато се изпълват с малки. Местните се шегуват, че това се дължи на зоркия поглед и защитата от американския президент Доналд Тръмп, който следи ситуацията в селото от изрисуваните стени.

А иначе рекордьор по брой щъркели е Белозем, което така или иначе си е обявено за селото на тези птици и където традиционно се провежда Фестивалът на белия щъркел. През тази година Спасителният център „Зелени Балкани“ и Спасителният център за диви животни в Стара Загора успяха да спасят от гладна смърт колония от 25 двойки щъркели в селището. За което птиците се отблагодаряват с богато потомство.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ