Хунтата официално: Ако дължите и 10 лева, няма да напуснете страната! Чака ви гадост на митницата

7 Dni Bulgaria11.06.2020
1920x1080
От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме неплатени глоби към КАТ. Решението, което беше анонсирано още преди дни, вече е взето. Такъв контрол ще има на 8 от граничните пунктове.
7DniBulgaria.bg разговаря с вече потърпевш от мерките шофьор. „Влязох през Калотина и ми обясниха, че имам два неплатени фиша – от 2019-а и 2016-а година. Общо за 700 лева. Те не са ми били пращани никога. Обявиха ми, че сега ми ги връчват. И докато не си ги платя, няма да мога да напусна с автомобил страната. От другата страна пък по същото време върнаха шофьор на тежък автомобил до Драгоман. Дължал 10 лева глоба от 2012-а година! На КПП-то не можеш да плащаш КЕШ, само с карта. Човекът нямаше карта и се върна с камиона до Драгоман да плати през Изипей“, разказа потърпевшият.
Новите мерки вече водят до страшни опашки, нещо, че трафикът е нищожен. Направо не е за мислене какво ще се случва лятото, когато хиляди българи тръгнат към Гърция.
1928 нередовни шофьори са установени само на ГКПП „Калотина” от 3 юни насам. А стойността на глобите – близо 400 хил. лева, само 12 хил. обаче са платени на място, чрез ПОС терминалите, съобщи пък NOVA. Проверката за пътни глоби на пункта започна на 3-ти юни.
„Ако лицето е водач по закон няма право да продължава да управлява МПС, докато не заплати глобата си”, обясни инспектор Иво Писанов от Пътна полиция при

 

Така всички, които дължат пари от глоби ще трябва или да платят, или да се откажат от пътуването.

Тези дни на Калотина бил засечен и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. От понеделик, същото очаква всички пътуващи през пунктовете „Лесово”, „Маказа”, „Кулата”, „Капитан Андреево”, Видин – Дунав мост 2, Русе – Дунав мост 1 и Силистра.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ