Разскретиха кошмарния сценарий за България, затварят държавата след 48 часа

Бойко Борисов, Генерал Мутафчийски

104 нови случая на заразени с COVID-19 за денонощие, отчете днес Единният информационен портал. Това е рекорд от началото на пандемията. Предишният беше през април и беше само 90.

На 6 май премиерът Бойко Борисов каза, че при над 100 нови случая на коронавирус за ден ще бъдат върнати рестриктивните мерки.

На 8 май главният санитарен инспектор доц. Ангел Кунчев поясни нмеренията: „Ако в рамките на три дни се задържи тенденцията за 100 новозаразени с коронавирус, това би било сигнал да се върнат някои от ограничителните мерки.“

„Критерият който обсъждахме в щаба е поне в рамките на 3 дни. Защото за отделен ден е възможно да попаднеш на огнище, трудов колектив или някое село с махала, което рязко да вдигне броя на случаите. Ако обаче това е тенденция и тя се задържи, това вече наистина е сигнал, че е време да върнем някои от ограничителните мерки“, обясни Кунчев.

Всички четат това момиче: Дори някъде да се роди нов Левски, ще го превърнат в бай Ганьо



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ