Прокуратурата развърза ръцете на Борисов за ново Извънредно положение!

7 Dni Bulgaria22.06.2020
прокуратура

Върховната административна прокуратура сезира компетентните органи да преценят ефективността на предприетите мерки по отношение на разпространението на COVID-19 в страната и дали има необходимост от нови.

От ПРБ съобщиха, че са сезирали министър-председателя, министъра на здравеопазването и председателя на Националния оперативен щаб за евентуалната необходимост от предприемане на други мерки, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места.

ВАП е сезирала компетентните органи, заради данни от националната информационна система, относно COVID-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус.

Институциите ще правят преценка за организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация във връзка с горепосоченото.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ