Лидер на ВМРО разкри какво следва за „Армията“ и се закани: Няма да пуснем джендери в родината на Туньо

7 Dni Bulgaria14.05.2019138410
карлос контрера

Лидерът на ВМРО в Общинския съвет на София и кандидат за евродепутат Карлос Контрера се оказа и отявлен фен на ЦСКА. Това ли е причината в последните два месеца той да е особено активен в заседанията на ОбС по темата с новия стадион на „червените“ и накъде отиват нещата с ВМРО покрай евровота, разкрива самият политик пред 7DniBulgaria.bg.

– Г-н Контрера, видяхме ви на мача ЦСКА – Лудогорец, да не пренасяте предизборната кампания и на стадиона?

– Не, просто не снимате В сектор всеки път. Мен няма да ме видите в ложата на “Армията“, защото съм обикновен, редови фен. Не парадирам с това.

–  Да разбираме, че сте от активните привърженици на ЦСКА?

–  По-скоро от редовите, тези, които когато могат са на стадиона. Но не се бъркат в клубните дела.

–  Да, но от 2 месеца на практика правите това на ниво Общински съвет. Нееднократно повдигнахте темата с бъдещето на стадион „Българска армия“ и по-скоро с неговия ремонт, който би трябвало да го превърне в едно от най-модерните спортни съоръжения на Балканите. На какво се дължи това?

–  Знаете, че София вече е преманентна европейска столица на спорта. В същото време в центъра на тази столица имаме бижу като „Българска армия“, което е меко казано в нелицеприятен вид. Клубът иска да направи нещо с този стадион, което ще създаде не само удобства за феновете, но и ще помогне за имиджа на София като спортна столица. В същото време виждаме отново активизиране на „екологични“ НПО-та, които започват да извиват ръце. Тези НПО-та заработват точно така парите на задграничните си спонсори: като извиват ръце. Затова повдигнах въпроса с „Българска армия“ на Общински съвет, искам София да има ясна позиция за бъдещето на стадиона, който е част не само от софийската, от българската, но и от европейската футболна история, от европейското футболно наследство. Да реши този въпрос преди местните избори, защото ако остане отворен, тогава някой може да го използва като предизборна бухалка и да вдигне феновете.

–  ЦСКА вече обяви два варианта за стадион, как ви се виждат?

– Гледах визуализациите. Идвата проекта са добри. Много…зелени. И двата проекта са свързани със страшно много зеленина около и вътре в стадиона. Важното е, че тези проекти са и част от кандидатурата на нашето правителство за домакинство на Световно или Европейско първенство по футбол. И тук не говорим за клубни пристрастия. За съжаление в момента се прави опит да се наложат брутални рестрикции в плана на Борисовата градина и да се блокира де факто модернизацията на „Армията”. Предстоят тежки битки, очаквам много атаки от разни псевдо еколози и присъдружните им сътрапезници от т.нар. „градска десница”. Предстои да повдигна въпроса и за стадион „Раковски“, който също е на ключова локация в столицата. Обаче е забатачен и е руина. Не може и той да има нелицеприятен вид, да те е срам да го погледнеш, когато минаваш покрай него по булевард „България“. Щом даден клуб го иска, да се намери начин да го получи и да го стопанисва така, че това място да се развива, а не да загива. Не знам чия собственост е, но смятам, че общината заедно с ресорното министерство, независимо кое е то, може да намери изход. При това задължително благоприятен изход за софиянци.

Много се говори за масов спорт, за ученическия спорт, но малко се прави. Аз казвам така, нека тръгнем от базите, да създадем условия, така че се върнат децата към спорта. Сега като идеш на един стадион или басей и всичко е изпочупено и мърляво, как да ги стимулираш да спортуват? Значи трябва да създадем условия – и в кварталите, и на клубовете. Само така ще се справим с насилието, с агресията в училище, както и с дрогата в училищата.

–  Вие сте част от предизборния щаб на ВМРО, така също и кандидат за Европейски депутат. Как върви битката?

–  Малко като в нашето първенство, където задкулисните договорки, купените мачове и работата със сателити определя победителите. Но аз виждам знамение в това, че получихме бюлетина 3. Ще се изразя малко поетично. Номер 3 е номерът на любимия ми футболист – Трифон Иванов. Опитваме се да правим като него, да даваме сърцето си за България, да я браним както го правеше Трифон. Той беше истински българин, брадат, силен, всяващ респект. Няма да позволим в родината на Трифон Иванов да се разпореждат джендери, каквото и да ни коства това.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ