Огромна трагия: Български футболист болен от рак, отрязаха му крака (Снимка)

large_your-hospital-visit-is-coming-drd9pkdf-1280x720

14-годишният кюстендилски футболист Теодор Велинов загуби крака си в битката с рака. Въпреки усилията на лекарите в Германия се наложи ампутация над коляното на крака му и сега младото момче свиква с мисълта, че това е била единствената възможност, пише „Телеграф“.

Теди страда от остеосаркома – агресивен рак на костите. В началото на май той започва да изпитва болки, но близките му помислили, че е от претоварване в тренировките по футбол.а По-късно се появява отток и накуцване. Следват редица изследвания, които показват диагнозата – остеосаркома феморис сеситри – вид агресивен рак на костите. При направен ядрено-магнитен резонанс са установени два тумора.

Самият Теди разбрал, че страда от коварната болест от свой приятел, който му пратил съобщение за старта на кампанията. Приел го много трудно.

„Искахме да запазим психиката му и изчаквахме, но се намери негов познат, който му го каза по такъв начин, че го сломи“, разказва майка му Светлана, която е медицинско лице и опитва да вдъхва сили и кураж на сина си. Тя е плътно до него в Германия.

„Направихме изследвания и просто нямаше време за чакане. Насрочихме операцията за миналата сряда. Няма да коментирам какво ни костваше това, защото ужасът е неописуем. Ние като родители не можехме да приемем с каква бързина ракът унищожи крайника на нашето момченце“, обясни майката.

Операцията е продължила около 6 часа.

„Страхувахме се от всичко – първо от самата операция, после от действителността. Премахнаха лявото му краче на 20 см от коляното, а сега предстои един дълъг път на възстановяване.

Кампанията по събирането на средства продължава и в момента. 14-годишният Теди се нуждае от 300 000 евро.

„Колкото и да ни е трудно, няма място за отказване. Теди трябва да се пребори с това заболяване и въпреки че няма да успее да сбъдне мечтата си – да стане футболист, той може да постигне редица други мечти“, казва майка му.

В кампанията се включиха от футболния Левски.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ