София трепери, ето какво ни очаква в понеделник

Полиция

Английските фенове не пропуснаха да демонстрират буйния си нрав преди европейската квалификация срещу Чехия в Прага. Сериозна група хулигани са предизвикали безредици и се е стигнало до сблъсъци с полицията, като 31 човека са арестувани, а 1 е пострадал в мелето и се е наложило да му бъде оказана лекарска помощ. От местната полиция съобщават, че сред арестуваните има 14 чужденци.

Стотици англичани са били окупирали местните барове преди мача. В ранните часове на деня не е имало проблеми. След 19:00 часа обаче пийналите фенове са влезли в конфликт с полицията и са започнали да хвърлят бутилки и бомбички. Те на няколко пъти са били предупредени “да спазват закона”, но това не е имало ефект и тогава органите на реда са предприели по-сериозни мерки, разпръсквайки тълпата с помощта на зашеметяващи гранати и се е стигнало и до арести.

Около 3800 английски привърженици са пътували до чешката столица, за да подкрепят националния отбор. Те обаче си тръгнаха разочаровани от Прага, тъй като “Трите лъва” загубиха с 1:2, допускайки първо поражение в квалификации от 10 години насам.

Следващият мач на Англия е срещу България в София. Очаква се и тук да пристигнат доста сериозна група фенове на отбора и вече мнозина се притесняват, че подобни погроми може да се случат и в нашата столица.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ