Голям скандал! Арестуваха фотограф в София заради фото в изборна секция (ВИЖТЕ СНИМКАТА)

34

Фоторепортерът Иван Григоров е задържан в полицията, защото е отразявал протичането на общинските избори в столичния квартал Люлин, алармира Булфото.

Григоров правел стандартна снимка на гласуващи в секцията, след като се е легитимирал и е допуснат от охраняващите полицаи.   Снимането на гласуващите е с тяхно съгласие, те са съседи и приятели на фоторепортера.

В този момент се появява шефката на секцията Нина Димова, която вдига скандал, и нарежда на полицията да го арестува. От фоторепортера е поискано да изтрие заснетите кадри, и след отказа му, фотоапаратът му е отнет. По последни данни, Григоров е освободен и с върната техника, след подписване на протокол какво е заснел.

Иван Григоров е един от доайените на фоторепортерската гилдия, фотожурналист с голям авторитет у нас и в чужбина. Носител е на много награди и автор на запомнящи се кадри от историята на България.

 

 


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ