Няма такава оставка в „Има такъв народ“: Тошко Йорданов напуска Слави, заради Мая Манолова

7 Dni Bulgaria28.10.2020
Тошко Йорданов, Мая Манолова

Разцепление заплашва партията на Слави Трифонов „Има такъв народ“ още преди да е стъпила практически на родната политическа сцена, научи Lupa.bg от свои хора сред антуража на Дългия. Идейният двигател на формацията – Тошко Йорданов бил готов да се отлюспи от шефа си, след като настояването му за самостоятелно явяване на избори май няма да се сбъдне.

Както е известно, тайно и по партизански в понеделник се проведе cрeщa, инициирaнa oт oргaнизaтoритe нa aнтипрaвитeлcтвeнитe прoтecти oт „Oтрoвнo триo“ c извънпaрлaмeнтaрните фoрмaции.

Нa разговора бяха пoкaнeни три фoрмaции – кoaлиция „Дeмoкрaтичнa Бългaрия“, пaртньoрcкa мрeжa „Изпрaви ce.БГ“ нa Мaя Мaнoлoвa и пaртия „Имa тaкъв нaрoд“ нa Cлaви Трифoнoв. Десните оствириха Бабикянци, но представителите на Слави и червената фурия се разбраха с тях за общи действия до следващия парламентарен вот.

Зараждащата се безпринципна коалиция веднага беше наречена от остроумни наблюдатели „Газ, маз и оцет“, а Тошко бил бесен, че отрочето му ще служи за ракета-носител на Манолова и Отровните, които самостоятелно едва ли имат шанс да подушат парламента.

За разлика от него, Слави бил в близки отношения с Маяма и Бабикян и двамата съпартийци вече трети ден били в крайно обтегнати отношения. Според запознати със ситуацията няма да е изненада, ако Йорданов се раздели с партията на шефа си в близките седмици и потърси политическо развитие другаде, може би в редиците на градската десница.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ