Емил Димитров – Ревизоро алармира в парламента: Бургас може да остане без вода

емил димитров

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров дава извънредна информация за състоянието на язовирите в България.

Бургас може да остане без вода през следващата година, защото язовир „Камчия“ е празен, съобщи гневен Ревизоро. Той се оплака, че са писани 20 писма, които обаче до момента няма направено. Освен това началник на кабинет в земеделското министерство и други служители цензурирали премиера Борисов, защото имало взето министерско решение за такъв строеж.

„Не е валяло капка дъжд. Тази схема я имат всички. От януари пиша всеки месец доклади. Никой – кметове, партиен елит, общински съветници. Никой нищо не е направил. Цяло лято чакам един пиар да каже кога ще е първата копка. Нищо, България се управлява от пиарите. Земеделците не си дават язовира, МРРБ не могат да започнат, защото земеделците не им дават документацията. Някакъв си началник на кабинет не дава документите, цензурират премиера. Ще допуснем Южното Черноморие да стане владение на корпоративен интерес“, каза Димитров.

Кметът на Бургас заема особено място на зрител в цялата работа, възмути се още Ревизоро. Той бил казал, че ще построи нов язовир. „Как се строи язовир за 5 месеца?“, попита Димитров. Друга негова идея била станция за обезсоляване на морската вода. Според Ревизоро, това е абсолютно невъзможно, защото няма подходящ парцел поради това, че Черноморието е в зоната „Натура 2000“.

Според него, Бургас е изправен пред водна криза още през месец май следващата година. „Ще се случи „Перник-2“, аз не се заигравам политически. Язовир „Студена“ винаги е бил пълен. Язовирът е на МРРБ, стетана, цялата система, е на МРРБ. МОСВ само пуска граници. Нарочно го изпуснали, за да не използват водолази“, описа ситуацията в Перник той.

„Загубиха изборите и кметицата и областната се покриха“, каза емоционално разпален Емил Димитров.

„Политически решения съсипват язовирите. Пернишкият кмет го помолих да си подаде документ да узаконим Софийския водопрод, ще ме дава на съд. Моля го да си извади разрешителното, ще ме дава на съд. Щом се напълни язовира, кражбите започнаха пак, два пъти повече от преди се ползва вода. Давам пример с ДПС – язовир „Ястребино“, целенасочено се съсипва. Има 283 броя извори и сондажи, ползват се 13 броя, всичко е унищожено, закачаме се към държавния язовир и всичко е готово“, продължи той да изброява проблемите.

„Съсипвате ми язовирите. В момента един язовир е затворен заради един град от 2000 души, който не иска да си ползва сондажите. Поредното ново безумие – тук някой зад гърба ни внася решение тези земеделци да си правят водни войни, да копат и преграждат където си искат. В партиен диктат затваряме язовира. Този язовир на баща ми е ли е? Поне подземните източници да спасим, това е водата на децата ни, едно безумие води до второ и трето“, каза още развълнуван за състоянието на язовирите и водните ресурси Емил Димитров.

Той призова и депутатите да прояват разум и да вземат бързи мерки. Дошъл съм като синя каска с разумно предложение, сподели Ревизоро.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ