Нинова нарушава забраната за ползване на символи в политиката – гербът на Пловдив „украси“ нейна листовка

Корнелия Нинова 1

Гербът на Пловдив се появи на предизборна листовка на лидера на БСП Корнелия Нинова въпреки забраната такива символи да се използват за политически цели. За поредната изцепка под вещото ръководство на „Позитано“ 20 алармираха в ПИК членове на Националния съвет на партията.

Ограничението е записано в Наредбата за символиката и отличията на Община Пловдив, чийто член 20 гласи:

„Забранява се използването на герба и тиражирани негови варианти за политически, религиозни и антибългарски послания.“ Нинова е водач на листата в Пловдив и гербът е на флаер, в който тя обещава неща като превръщането на сградата на БНБ в музей на историята на Пловдив, зелени политики и т.н.

Забрани да се използват националните символи има и в Закона за политическите партии и в началото на м.г. съдът отказа регистрация на партията на Слави Трифонов, която по идея трябваше да се казва „Няма такава държава“. Причината за отказа беше, че в знака на партията е използван националният трибагреник.

Отделно, в листовката на водачката на пловдивската соцлиста до името Корнелия Нинова е изписано мотото „С грижа за хората“. С този слоган бившият кмет на града и депутат от НФСБ Славчо Атанасов изкара не една предизборна кампания.

ПИК



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ