Пирин пее донесе прекрасни емоции на десетки хиляди почитатели на фолклора! Вижте колко гости имаше

pirin-pee2

Над 1700 самодейци от 14 общини взеха участие, а 30 000 души посетиха „Пирин пее 2018”. XV Събор на народното творчество „ПИРИН ПЕЕ 2018” се провежда под патронажа на Председателят на Народното Събрание на Република България Цвета Караянчева. Община Разлог и Областна администрация Благоевград са основен инициатори и организатор на събора, който е подкрепен от всички общини в Пиринско.

56 години след първия проведен събор „Пирин пее“ отново на същото място планината запя. Не случайно той води своето начало от тук през 1962г. Песните, звуците, танците, багрите на носиите, изпълнителите се сливат в едно с Пирин планина и я карат наистина да запее. Това са звуците и багрите на България!  И няма българско сърце, което да не трепне от такъв празник – празник на българския дух, на гения на народното творчество! Затова е жив Пирин пее! Жив е, защото е жив в сърцата на хилядите самодейци, на хората от Пиринския край, които ценят своето минало, своя фолклор и го пренасят от поколение на поколение.

„Тук е мястото да благодаря на хилядите самодейци, които превръщат, пределските поляни в огромна и красива сцена на народното творчество. Благодаря на ръководствата на всички общини и на управителя на област Благоевград за участието в организацията на най-мащабното фолклорно събитие на Югозападна България.“ – каза в своето слово инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ