Защо трябваше това бабе от лудницата да издига Румен Радев за президент!?

7 Dni Bulgaria25.10.2021
payimage-503919

Преди 4 години Цветеслава Гълъбова бе сред най-върлите врагове на Румен Радев. Или поне не го харесваше. Шефката на лудницата в Курило по онова време дори написа кърваво писмо до пенсионирания летец. Настояваше за разпускане на НСО, а с парите от там да се ремонтира клиниката й.

„Средствата за охрана на политици ми се струват твърде много. Такова интензивно пазене на президента, на шефа на парламента, на премиера, включително и на бивши политици, създава усещането, че нещо се случва в нашата държава. Нали трябва да работят „на ползу роду“, защо толкова много трябва да бъдат пазени? Работата на ползу роду не е свързана с рискове“, заяде се тя с Радев при свое гостуване в БиТиВи.

Какво се е случило в следващите 50-ина месеца не е ясно, но 55-годишната баба се появи преди месец в НДК като шеф по номинирането на Румен Радев за втори мандат!?

Още повече, че тя бе обвинена в нещо като садо-мазо в управляваното от нея лечебно заведение.

Връзване с вериги, бой с пръчки и недостиг на персонал са само част от констатациите, направени след наблюденията на Комитета за борба с изтезанията на Съвета на Европа. Проверката е направена в няколко психиатрични клиники, сред които попада и тази в Курило, управлявана от Цветеслава Гълъбова.

От доклада, който взриви Европа, стана ясно, че посетените болници и социални домове пациентите се оплакват от системно малтретиране, блъскане, ритане, бой с пръчки и връзване. Хората, които по никакъв начин не могат да се защитят и са оставени на грижите на директори като Гълъбова и управлявания от нея персонал, са били измъчвани с връзване за леглата с метални вериги за китките и глезените, както и заключвани с катинари в продължение на дни.

Оправданието на Гълъбова за въпросните ужасни констатации била липсата на персонал, сякаш това може да извини или да измие срама от нечовешкото отношение към страдащите.

В последните дни стана ясно и каква ще е работата на 55-годишното бабе в щаба на Радев. Тя ще завежда лайнометния батальон срещу Огнян Герджиков. Гълъбова ще върши подривната дейност на драго сърце. Тя отдавна е в конфликт със служител на Герджиков в университета – доцент Стойчо Стойчев. Той срази Гълъбова с думите: „Тишината в спалнята ражда само глупости“.

Е, за Румен Радев глупостите на баба Цвете са добре дошли…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ