Бойко с бомба, предупреди Радев, Черепа и Рашков: Знам, че готвите нещо! Този път ще имате проблеми

7 Dni Bulgaria05.11.2021
33

„За съжаление днес имаме 166 починали. Европейската банка за възстановяване и развитие понижи икономическия рейтинг на страната ни. И това са първите, които започват да излизат с прогнозите си. Това е служебното правителство на Румен Радев“, заяви в началото на срещата с журналисти лидерът на ГЕРБ.

„Единствено България е получила негативна оценка.“, Борисов припомни, че единствено по време на тяхното управление резултатите са се вдигали и са били положителни.

„Растежа, който прогнозира Европейската банка е по-ниска от тази на Гърция и Румъния и се влошава.“, допълни експремиерът.

Според Борисов на фона на тези новини, правителството на Радев започва да отвлича вниманието от проблемите и напада ГЕРБ и нейният лидер.

„Според СЗО България е на трето място по смъртност. Съседите и Гърция казаха днес, че няма да признават българския сертификат. Е на фона на всичко това какво трябва да се направи, когато проблемите в банковата система, цените на тока, цените на хранителните продукти, горивата, газта, всичко лети нагоре. Кукловода Радев какво трябва да направи в такъв случай, ами да извади Рашков.“, заяви Борисов.

„Обаче черешката на тортата беше самия Рашков, който се потеше, трепереше и в компанията на всички ръководители на служби, говореше неща, които неговия кукловод Радев знаеше предварително, защото доста по-рано съобщи какво ще се говори. Има ли право като кандидат-президент да му докладват разследването?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Не им ли беше интересно да проверят думите на Велев, че над 80 млн. лева са откраднати от разликите в цената на тока. Няколко дни питам къде са парите от близо 2 млрд. лева дългове и тези половин милиард от сметката на Хемус.“, попита отново той.

„Вчера от МС стана ясно, че над 50 милиона са дадени на общини, чернени общини или такива подкрепили Радев. Тук предлагам самия Радев и Нинова, които говореха че от джипа който сам си карах съм раздавал милиони, сега те правят същото. Значи не е лош модела Борисов.“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и темата за арести на кметове. По думите му градоначалници са му разказали, че дори са били бити хора, което е истинко полицейско насилие. 

„Вчера говорих с една от кметиците и ми каза, че са пребили хора, истинско полицейско насилие.“, заяви той.

„Говори за АМ „Хемус“, ако знаеш как функционира една система, нещата които говори не са понятни. Месеци наред говоря, че тези участъци които са готови имат нужда от приемателен контрол. Те дори не са въведени в експлоатация, ако има проблем ще си го поправи фирмата, но те още нямат план за въвеждане.“, коментира Борисов.

„Всеки знае, че ако една къща, която не е зазимена ще се компрометира. Това огромно строителство е оставено така и за 7 месеца естествените природни въздейства влияят. Умишлено го оставиха така. Ако някой след като му е възложено да строи, да ми предизвикат веднага инхаус процедурата, всеки лот е с банкова гаранция. Развалят договорите, предявяват исковете и прибират парите.“, допълни той

Борисов беше категоричен, че по време на неговото управление строежът и парите са били защитени с  банкови гаранции. Той беше категоричен, че думите на Рашков, че има банка не отговарят на истината и вече си е наел адвокат, който ще заведе дело.

„Аз банка нямам, не съм имам и съм си наел адвокат и ще заведа дело. Не може всеки човек, който по някакъв начин през тези 62 години ме е срещнал да бъде държан отговорен или пък мен. Не мога да повярвам, че няколко дни преди избори се извършва такава атака срещу една партия, все едно другите ги  няма. Наредили се около Радев и все едно ги няма. И понеже всички проучвания показват, че сме първи, репресията е страхотна, прибират човек по човек от ГЕРБ и ги предупреждават. До кога така?“, обяви лидерът на ГЕРБ.

„Има възможност два пъти да направят правителство, кой им е виновен, но резултатите са ужасни за това което България получава.“, отново попита Борисов.

Той хвърли и истинска бомба: „Предупреждавам МВР! Оградил съм цялата централа с камери. Оградил съм целия си дом с камери. Знам, че планират нещо. Да внимават. Никога не съм имал кюлчета, пари, такива глупости. Радев, Рашков, Черепа, техните хора влязоха, наредиха и снимаха! Срам! МВР работи като репресивен апарат на Радев, като бухалка за разчистване на партийни сметки“!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ