Кацаров взриви родителите преди малко: Не съм тъп! Но фирмата с тестовете за децата ви изчезна

7 Dni Bulgaria09.11.2021
payimage-507201

Една от фирмите, с които здравното министерство подписа договор да доставя тестове за училищата, е изчезнала. Това се оплака здравният министър Стойчо Кацаров.

„Единият от доставчиците подписа договора и изчезна и не ги достави“, призна той и посочи името му – „Булснайт“ с произход от България.

Това е обяснението и защо за повече от половината области в страната няма тестове и децата трябва да продължат да учат онлайн, а родтели обвиняват Стойчо Кацаров, че еп толкова тъп, че не може да разпредели тестовете.

Изчезналият доставчик е трябвало да достави 200 хил. теста, което е повече от половината, поръчани от здравното министерство преди седмица.

Кацаров коментира, че освен 200-те хиляди тества, доставени предните дни на училищата от единия доставчик, днес ще бъдат доставени още 80 хиляди теста, които по думите му така или иначе са достатъчни за всички деца от 1 до 4 клас, че и за персонала. От думите му излиза, че за момента губим 120 хиляди теста, или поне не се знае дали и кога ще ги получим. Той не обясни смята ли МЗ да предприеме нещо по въпроса – да издири въпросната фирма, да търси обезщетение и т.н. Не стана ясно и дали МЗ е превело парите за тестовете на въпросния доставчик.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ