Той му беше най-близкия човек, а сега го срина: Радев от една година „почтено“ убива БСП!

7 Dni Bulgaria18.11.2021
payimage-508480

Политологът и бивш шеф на кабинета на Радев, Калоян Методиев сподели пред Tribune.bg доста интересни мисли.

„Ако някой се изненадва от нечия принципна позиция, както в случая с Корнелия Нинова, си е негова лична работа. Още повече, че въпросният партньор систематично, последователно и подмолно подкопа БСП и още няколко формации. Още миналата година в предаването „Панорама“ Радев не отрече, че може да направи партия на „почтените“ българи. Думата „почтени“ ще каже достатъчно на мислещата част от обществото. Картите трябваше да се свалят отдавна, защото тук не е важна толкова БСП. Либералният рейд на БСП беше тестовото поле за разбиване на всички останали партии, за подчиняването на системата, за концесионирането им, за политически инженеринг, за едновременното силово и измамно налагане на неолиберален дневен ред под маската на патриотизъм и защита на националното. Въпросът е много по-голям и е свързан с бъдещето на страната ни като европейска самостоятелна държава или квази-глобалистки протекторат“, категоричен е Методиев.

„Радев изчегърта всички наивници, които си мислеха, че като му се лепят, ще им прелива гласове. Подобна политическа некомпетентност е фрапираща вече цяла година. Най-слугински подходилите към Радев се сринаха най-много. Фактите го доказаха. Рейтинг и авторитет в политиката не се прелива. Или светиш със собствена светлина или си никой. Съжалявам, че звуча менторски, но ми се иска да имаме силни лидери, наши, родни, мислещи, отговорни, смели. Зимата ще е тежка в социален и икономически план. Първите сметки за ток дойдоха. Да си ги погледнат и да видят. И това са пилотните. Цените в супермаркета вече са в пъти нагоре. Кой ще носи отговорност за тоя народ?“, пита Методиев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ