Мъжът на Невяна Митева направи нещо велико за ЦСКА! От тогава е плътно до Ганчев и Стоичков

7 Dni Bulgaria18.11.2021
93

ЦСКА дължи блясъка на 70-годишнината си и паметното й отбелязване на стадион „Васил Левски“ преди 3 лета, колкото на Гриша Ганчев, толкова и на… съпругът на кандидат-вицепрезидента Невяна Митева.

Генерал Явор Матеев е ортодоксален армеец от десетилетия. Гледал е наживо над 300 мача на „червените“. За отбелязването на 70-годишнината пък неговите момчета от спецчастите направиха наистина невиждано шоу на „Васил Левски“, когато парашутисти скочиха с всички емблеми на ЦСКА.

Апотеозът пък бе хеликоптерът, докарал тримата червени тенори – Христо Стоичков, Димитър Пенев и Димитър Бербатов!

Интересното е, че тогава Явор Матеев убеждава президента Румен Радев да приеме поканата да присъства наживо на мача ЦСКА – Лудогорец. По това време войната между двете ЦСКА е особено жестока, като да не бъде упрекван в пристрастия, Радев мисли да изпрати и на двата клуба поздравителен адрес и почетен знак на президента. Без обаче да присъства лично на събитията. Матеев обаче убеждава бъдещия конкурент на съпругата му, че мястото му е в ложата, като дори двамата заедно гледат футболната среща.

От тогава насам Явор Матеев е плътно до Гриша Ганчев и Христо Стоичков във важните момемнти за ЦСКА. Неслучайно присъства на повечето победни снимки, а след влизането в групите на Лига Европа лично Христо Стоичков доведе генерал Матеев в съблекалнята на ЦСКА!



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ