Свинщините на Радев продължават! Ченгета и РЗИ преследват Анастас Герджиков и Невяна Митева в Пловдив

113

Полицаи и представители на РЗИ-Пловдив провериха зелените сертификати на кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков и Невяна Митева. Това стана при закриването на кампанията им в Епископската базилика на Пловдив. Властите поискаха здравните документи и на присъстващите в залата.

Мнозина определиха мярката като наказателна. Още повече, че няколко часа по-рано Румен Радев, барабар с тумба придворни се разпищ6оли в центъра на Пловдив, където не го е проверявал никой!

Герджиков и Митева пристигнаха в 17 часа пред храма с античните мозайки. Попитан как ще коментира действията на Украйна след снощните думи на конкурента му Румен Радев, че Крим е руски, професорът отвърна, че реакцията е естествена, „защото позицията, която чухме вчера от г-н Радев, се различава от тази на Европейската комисия“.

Герджиков разказа как полицаи са ходили във вторник в Софийския университет, за да питат портиера има ли купуване и продаване на гласове в рамките на висшето училище. „Това ми се струва абсурдно като теза и въобще като хипотеза“, заяви той. По думите му в четвъртък от Икономическа полиция са поискали документацията в Алма матер по една обществена поръчка, по която всичко било наред. „Поискали са я в срок до днес, което е малко странно, да се случи точно в деня преди изборите“, коментира ректорът на Софийския университет.

Той обясни, че не може да прогнозира дали гласовете от Турция могат да обърнат резултата, но подчерта, че причините в южната ни съседка да има толова много изборни секции са промените в Изборния кодекс, гласувани от партиите на промяната преди 5 месеца.

На закриването на кампанията си Анастас Герджиков отчете, че в кампанията е имал главна цел обществото да чуе техните послания. „Те се харесаха на всеки, който ги чу. Но отчитам като грешка, че съвсем не успяхме да стигне до всеки, донякъде заради това, че аз не съм действащ президент и не влизам в новините по 3 пъти на ден“, добави Герджиков.

Финалното послание на кандидат-президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева е същото като в началото.

„Не можем да сме разделени, ако го направим, ще продължи и политическата криза, която пречи да се справим с цените и със здравната криза. Тази теза, която на някои хори са виждаше смешна в началото, вече е възприета и от г-н Радев, и от партиите, които преговарят за правителство. Те правят точно това – опитват се да не говорят за нещата, които ги разделят, а само за тези, които ги обединяват. Това е правилният начин да излезем от кризата“, обобщи Герджиков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ