Рашков 5 години беше на работа при ГЕРБ! Бойко светкавично пенсионира Радев, за да стане президент…

Бойко Рашков

Тия дни чувам представители на ГЕРБ, дори Бойко Борисов да се оплакват от реваншизъм. Това е напълно неоснователно и дори самоинкриминиращо.

Аз не съм виждал по-включващо българско упрявление от това на ГЕРБ в трите му мандата.

Реванш се търси за репресии, обиди, малтретиране. Кой е репресиран?

Рашков, който 5 години беше шеф на бюрото за контрол на срс при управление на ГЕРБ? Румен Радев, който беше шеф на ВВС и получи светкавично пенсиониране, за да успее са се кандидатира за президент? Мая Манолова, която ГЕРБ избра за омбудсман? Христо Иванов, ДБ/ДСБ, които бяха в кабинета на ГЕРБ със 7 ресора и вицепремиер, свръхпредставени спрямо подкрепата, която даваха в НС? Корнелия Нинова, която ГЕРБ практически спаси от линч в БСП, като гласува субсидия от 8 лв., вместо 1, давайки й контрол над милиони?

Протестите от всякакъв вид и форма, които винаги получаваха разрешителни за блокиране на София и бяха толерирани дори в крайните случаи на самоуправство?

Реални претенции могат да имат само Николай Цонев, Алексей Петров и другите обекти на мащабните реализации на Цветанов през 2010-2012 г. Обаче тях ги няма. Не съм чул някой да е потърсил публично сметка до този момент.

Това, което наблюдаваме, не е никакъв, подчертавам, реваншизъм. Това е просто изстъпление на неприкрита злоба, подхранвана от злокачествен егоцентризъм, грандомания и малодушие. “Непоносимостта” на “режима Борисов” се изчерпва с неспособността на тези лица да постигнат постове, признание и публично внимание, удовлетворяващи собствените им претенции за величие, гениалност и свръхавторитет.

Те могат да са реваншисти единствено спрямо избирателите, които от 2007-а до тази година гласуваха в мнозинството си за ГЕРБ, а не за тия “титани” на държавността. Тепърва ще гледаме дали ще си отмъстят подобаващо, я с някой срив в ключова система, или една хиперинфлацийка в стил Гечев.

Иначе грандоманията започна да получава своето. От седмица по улиците се върнаха онези позабравени кортежи с червено-сини лампи, подчертаващи превъзходството на нечий нарцистичен задник, седнал в s класа на НСО, по чиято сила е приоритетен и спешен.

Както каза навремето Сегей Станишев: “Здравейте циркаджии!”

Социологът Стойчо Стойчев във фейсбук



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ