Прокопиеви помпат щерката на шеф в „Булгартабак“, който обслужваше Пеевски (СНИМКИ)

7 Dni Bulgaria27.12.2021
74

Новата любимка на Иво Прокопиев и жена му Галя е Цвета Стратиева, дъщеря на един от шефовете в „контролирания от Делян Пеевски холдинг“.

Младата инфлуенсърка с псевдоним Флора е била специален гост на коледното им парти в популярен столичен клуб, доведена лично от Владо Панев.

Прокопиеви са й обещали светло бъдеще, подведени от факта, че в последните месеци Цвета работи като асистент на доскорошния им любимец Христо Иванов. На същото парти е била и водещата Мария Цънцарова, която веднага е получила разпореждане да покани Флора в предаването си.

Интересно е дали Прокопиеви и приближените им журналисти са наясно с факта, че младото девойче е дъщеря на Стратия Димитров Стратиев (на снимката с китарата), който е член на съвета на директорите на „Булгартабак“ и главен счетоводител на холдинга – цигарената фабрика, която в последните години е яростно атакувана от кръга „Капитал“ заради свързаност с Делян Пеевски.

През 2017 година Стратия Стратиев е назначен за изпълнителен директор на новосъздаденото еднолично дружество с ограничена отговорност „СФ-БТ“. През същата година дяловете на „София -Булгартабак“ се стопяват и едноличен собственик на „СФ-БТ“ става дубайското дружество „Булгартабак Трейд ФЗЕ“. Подозренията са, че зад тази сделка седи лично Делян Пеевски. Тя се реализира докато директор е бащата на Цвета Стратиева, новата любимка на кръга „Капитал“!

Според запознати Флора може да се окаже поредната издънка за кръга „Капитал“, тъй като в политическите среди е известна като объркано момиче без особен талант, което често прелита от цвят на цвят. Цвета е сменила шест учебни заведения за 12 години и никога не се е задържала дълго в една компания. Неслучайно бързо смени кръга „Консерватор“ с кръга „Капитал“.

Пред патриотите Флора рони сълзи колко й е липсвала България, пред Мая Манолова коментира силата на жените в политиката. Срещне ли се с гербаджии разказва как цялото й семейство от години гласува само за Бойко Борисов, пред социалистите се кълне, че родът й произхожда от приближени на изявени комунисти. Всичко това е обилно полято с клюки за всички партии, до които е имало достъп.

Младата блогърка не се свени да излиза и на по-особени срещи с политици далеч по-възрастни от нея. Сред завоеванията й са както изявени патриоти, така й членове на ДБ. След последната й забежка в младежкото БСП, вече е често забелязвана с популярен журналист от „Капитал“.

Въпреки че младото момиче демонстрира без свян скъпарски начин на живот и винаги се хвали с най-новия айфон, няма следи Флора да отчита каквито и да е доходи пред държавата. Липсват включително здравни осигуровки.

През лятото Флора направо разцъфна в ДБ средите, след като бе спрягана за фаворитка на приближения до Прокопиеви Владо Панев, който бил възхитен от нейните способности. Пред доскорошните си приятели от патриотичните среди самата Цвета описвала Панев като досаден старчок, който много й досаждал.

Да не стане като селфито на Панев с Пеевски…

Всички познаваме Флора. Всички сме чували за нея.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ