Борисов сензационно: Иде времето, в което Радев ще мечтае отново да съм премиер

7 Dni Bulgaria30.12.2021
95

Бойко Борисов коментира с раздразнение срещата на президент Румен Радев с представителите на бизнеса за цените на тока.

„Или сме станали президентска република, или работодателите не могат да говорят с кабинета и парламента и ходят при държавния глава. Имаме действащи кабинет и парламент. Защо при Радев? Учудва ме среща във формат, в който го няма министърът на енергетиката, няма го министърът на индустрията. Няма ги и синдикатите. И знаете ли защо? Защото има какво да кажат за Плана, за някои неща в него“, заяви Борисов.

Той настоя за отмяна на  мораториума върху цените на тока.  Попита и какъв КСНС ще свиква Радев при тези цени на тока?!

„Или иска да се накара на Киро и Асен, както обича, или ще излъже, че прави нещо. Той е популист, може да каже всичко, ще дойде време да мечтае за времената, в които аз бях премиер, а той – президент. Това всичко се трупа на неговата сметка“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Той заяви, че президентството е орган без право на страна за тока и газа. „Трябва ни спокойствие като държава и да сме спокойни, днешната пресконференция не е да нападаме някого, а чрез вас да кажем нашия опит и как се държат такива цени години наред“, допълни той.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ