БСП се тресе: Георги Първанов, Кирил Добрев и Илияна Йотова се събират днес да свалят Нинова

7 Dni Bulgaria04.02.2022
payimage-517853

Основателят на АБВ и президент 2 мандата Георги Първанов се завръща в активната политика.

Че прави заявка за това, твърдят социалисти, давал със знак за участието си в утрешната лява дискусия, организирана не от кого да е, а от опозиционера в БСП Кирил Добрев.

Днес се навършват 25 години от събитията през 1997 г. и по този повод Институт „Николай Добрев“ организира форум за властта и лидерството, обявиха от фондацията.

В него лекция ще изнесе Първанов, както и вицепрезидентът Илияна Йотова, шефката на кабинета й Надя Младенова и преподавателят в Алма матер проф. Искра Баева, а модератор ще е политологът доц. Антоний Тодоров.

„В нея ще чуем историците и политиците, ще поговорим за властта и за лидерството, за демокрацията и отговорните държавнически решения“, пише Добрев.

В редиците на БСП вече се зароди твърдение, че срещата между Йотова и Първанов може да даде тласък за промотирания по-рано от няколко фракции нов ляв проект. Или пък да помогнат на Кирил Добрев за партиен преврат, който да свали Корнелия Нинова.

Йотова бе поканена за шеф на пресцентъра на Столетницата през 1997 г. именно от Георги Първанов и покойния МВР шеф и баща на Кирил Добрев – Николай Добрев. И тя, и хулиганът на партията са в обострени отношения с ръководството на Столетницата от години, напомнят в червените среди.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ