Какво се случва в БСП, това е първата страница на в-к „Дума“? Румен Радев е направен на нищо

7 Dni Bulgaria04.02.2022
payimage-506687

11 дни след заседанието на конгреса, който спря оставката на БСП председателката Корнелия Нинова, а тя заяви, че война с президента Румен Радев никога не е имало, партийният вестник „Дума“ взриви окончателно отношенията между ръководството на Столетницата и „Дондуков“ 2. 

Днешната първа страница на изданието със заглавие: „Президентът взриви доверието на БСП“ докара до истерия не само журналистите, работещи все още в него, но и стотици редови читатели и симпатизанти на левицата. А причината за нея стана безпрецедентното до 1 февруари 2022 г. появяване на Радев с цветя пред Паметника на жертвите на комунизма в центъра на София, пише Лупа.бг.

„На 1 февруари президентът Румен Радев отдаде почит пред паметника на жертвите на комунизма. Този акт на държавния глава взриви доверието на редовите членове на БСП, както и на наследниците на убитите антифашисти. С остри позиции в мрежата левите избиратели на президента Радев – над 90% от гласувалите на последните избори, изразиха възмущението си от този негов акт“, пише контролираният от Корнелия Нинова вестник, като се позовава на позицията на Българския антифашистки съюз за обявяването на Закона за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен.

В речта си пред конгреса заради насъбралото се напрежение около скандала с уволнените емблеми на левия печат журналисти от „Дума“, шефката на червените обясни, че за тях трибуна във вестника винаги щяло да има, никого не е гонила и:

„Докато има БСП, ще има „Дума“, докато има „Дума“, ще има БСП“.

След днешната първа страница обаче още журналисти се очаква да си тръгнат от левия вестник.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ