Безпрецедентно! Левски дължи доста пари на собственик на ЦСКА, той си ги поиска и заплаши с УЕФА

7 Dni Bulgaria07.02.2022
Христо Стоичков, Стойчо Младенов

Христо Стоичков внесе 3000 лева в дарителската сметка на ЦСКА, включвайки се в кампанията за събиране на пари за изплащане на загубени дела срещу бивши футболисти.

Сумата е внесена от негов приятел, тъй като Камата в момента е на тур за интервюта със суперзвезди из Европа и не може да го направи лично, пише Труд.

„Дарение от Христо Стоичков – завинаги един от вас“, е записано като основание за внасяне на парите.

ЦСКА ще очаква още много повече, когато Левски се изплати на най-успелия български футболист.

На 16 септември Стоичков внесе жалба до лицензионната комисия на БФС срещу „сините“ от името на своята школа в Барселона. В нея той претендира за 40 000 евро за нападателя Божидар Краев, който тръгна от нея, а после Левски го продаде на Мидтиланд, но не внесе задължителния от ФИФА процент на първия му клуб. Жалба има и от шефа на академията в Испания.

„С настоящата молба сезирам Лицензионната комисия, като моля при извършване на финансовия мониторинг да упражните правомощията си и да наложите санкция на Професионален футболен клуб „Левски“ АД поради наличие на финансови задължения към клуба на футболна академия „Христо Стоичков“ в размер на 40 000 евро, представляващи неизплатени компенсации за обучение на футболиста Божидар Краев – пише в жалбата.

В периода 2008-2009 и 2009-2010 г. този футболист е играл в Академията в младежките формации U12 и U14. През 2014-а, преди да е навършил 23 години, той сключи първи професионален трудов договор с „Левски“, който като клуб, от своя страна, трябваше да заплати компенсация за обучение на всички предходни клубове, включително и на нас, в които ефективно е играл Краев.

Неизплащането на дължимото по-горе задължение поражда у нас правен интерес от подаване на настоящата жалба, поради което моля да разгледате и упражните правомощията си.“

Ако няма резултат у нас, Стоичков ще даде сините и на УЕФА, което сериозно ще застраши европейския им лиценз.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ