Киро пак е на черешата! Петков преди малко в НС: Само ние можем да управляваме България

7 Dni Bulgaria23.11.2022
payimage-560554

„Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще предложат правителство на малцинството при втория мандат. Това обяви Кирил Петков на съвместна пресконференция на ръководствата на двете формации.

Два месеца след изборите единственото, което ГЕРБ направи е, че избра Вежди Рашидов и изкара хората на улицата заради хартиената бюлетина, обясни Кирил Петков.

Имаме готовност при втория мандат да работим за формиране на правителство на малцинството с ясно визия и план. Като трябва да има и определени гаранции, че парламентът е с особен да работи в такъв формат на малцинство, обясни Петков.

В последните 30 г. България страда от 3 големи недъг, заяви Асен Василев. Първият е, че голяма част от бизнеса зависи от държавата. Второ, бе България е с най-голямото неравенство в ЕС, което е стигнало до размери, които ни поставят между Кот д’Воар и Малайзия. Това е една от основните причини българите да напускат и да има отказ от участие в обществените процеси. Третото е липсата на справедливост, обясни Василев.

Като национални цели той изброи още борбата с неравенствата в доходите, освобождаване на бизнеса от държавния рекет, както и възстановяването на справедливостта.

Тези задачи са изпълними при работещ парламент, обясни Василев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ